Zübeyde Hanım İlkokulu

MAHALLENİN VE OKULUN TARİHÇESİ  


Mahalle 1951 – 1960 yıllarında Hakkı DÖNMEZ ve Sait ÇİFTÇİ adlı şahıslara ait portakal bahçelerinin parsellenmesiyle kurulmuştur. Önce İhsaniye mahallesine bağlı olarak kalmış sonra Menderes Mahallesi olarak adlandırılmıştır. Oldukça büyük olan bu mahalle "23 Evler" olarak ta  tanınır.

  OKULUN TARİHÇESİ  


1975 Mayıs ayında temelini Mersin valisi Bayram Turan ÇETİN atmıştır. Müteahhit Abdullah BADEM'e ihalesi verilen okulun inşaatı kısa zamanda tamamlanarak 24 Aralık 1975 te eğitim ve öğretime açılmıştır. Okulun ilk adı Fatih İlkokulu olmuş 1980 – 1981 yılında Atatürk'ün doğumunun 100 yılı kutlamaları münasebeti ile adı "ZÜBEYDE HANIM İLKOKULU" olarak değiştirilmiştir. Valilik makamının 20.08.1997 tarih ve 28118 sayılı olurları ile ZÜBEYDE HANIM İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur. 10.06.2014 tarih ve 2349021 sayılı Valilik oluru ile ZÜBEYDE HANIM İLKOKULU´na dönüştürülen okulumuz ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

EKONOMİK DURUM

 Mahalle sakinleri, mahallenin oluşumun ilk yıllarında bölgemizin batı ve kuzeyinde ki köylerden memleketimizin çeşitli il ve ilçelerinden insanlar oluşturmuştur.  

Mahallenin belediye hizmetleri tamamlanmış durumdadır. Mahalle halkı çeşitli fabrikalarda işçi olarak çalışmaktadır.  Mahallemizde bir çok kimsede geçimini esnaflık (eczane, kasap,  terzi, berber vs.) ile sağlamaktadır. 

ÇEVRENİN KÜLTÜR DURUMU 
Çevre halkı ekonomik durumları ölçüsünde eğitim öğretime katkıda bulunmaktadır. Okula ve okumaya ilgileri büyüktür.

SOSYAL DURUM  

Okul ve çevresi   normal şehirciliğe tam adapte olmuş sayılır. Komşuluk ilişkileri iyi mahalle genelinde iyi durumdadır.  

TEMİZLİK VE BESLENME DURUMU  
Mahalle genel olarak temizdir. Belediyece gerekli kanalizasyon  su şebekesi, elektrik, çöp konteyleri bulunmaktadır. Öğrenciler beslenmelerine gerekli önemi vermekte olup öğretmenlerce de gereken özen gösterilmektedir.  

 ÇEVRE SAĞLIK DURUMU 
Temizlik ve beslenme alışkanlığı iyi geliştiğinden çevreyi ve halkı rahatsız edici salgın hastalıklar görülmez. Sağlık kurumlarında ve doktorlardan yararlanmasını bilirler. Şifalı su ve denizden yazın yararlanırlar. Aile planlamasının bilincindedirler.   

 MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ  
Okulumuz ilköğretim olarak 1999-2000 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiş olup  112 öğrenci mezun etmiştir. 
 

BAŞVURULAN KAYNAKLAR  
1. Mahalle Muhtarı 
2. okul aile birliği başkanı okul müdürü ve öğretmenler

3.çevredeki yaşlı kişiler.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi